Minipizzaer med nye kartofler

Af: Helle Brønnum Carlsen

Måltid: Madpakke
Antal: 4 stk
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Dej:
  • 10 g gær
  • 1 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 2-4 dl pizzamel (blanding af durum og hvede)
  • ½ tsk olivenolie
  • Fyld:
  • ca. 8 nye kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ bundt klippet purløg

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og dernæst melet lidt efter lidt, og ælt så, til dejen er glat, med lidt olie. Hæver køligt i 2-3 timer eller lunt i 30 min.
Slå dejen ned, del i 4 dele, og rul ud til cirkler, der lægges på bagepapir på bageplade.
Skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver og læg dem på pizzaerne i spiralformet taglægning. Dryp med olie, salt og peber.
Bag midt i ovnen ved 250 grader i 15 min., og drys med purløg bagefter.
Pakkes efter afkøling i pvc-fri plastfilm og gives med i madpakken sammen med et godt udvalg af grønt og frugt (se evt. opskrift på Forslag til salat- og frugtboks).

Energiindhold 5802 KJ (1392 Kcal)

  • Protein: 10%
  • Kulhydrat: 70%
  • Fedt: 17%
Kontakt kundeservice
87 31 21 40

Mandag og onsdag kl. 10.00 - 12.00
Tirsdag og torsdag kl. 13.00 - 15.00
Fredag lukket for telefonisk henvendelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv inspireret til lækre og sunde madpakker og få artikler om skolestart og skoleliv.

Ved tilmelding accepterer du, at du vil modtage elektroniske nyheder på mail, telefon og sms fra Skolemælk.dk med nyheder om Skolemælks produkter, tips, gode råd og relevante artikler om børn, kost og skole. Disse nyhedsbreve kan til enhver tid afmeldes via link i hvert nyhedsbrev.

Du er nu blevet tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du opstod en fejl. Prøv venligst igen senere.