Spørgsmål og svar

Håndtering af mælken

Hvad gør jeg, hvis mælken udebliver?

Kontakt leverandøren først. Telefonnummeret til leverandøren findes på følgesedlen. Alternativt kan du ringe til Mejeriernes Skolemælksordning på 8731 2140.

Hvad gør jeg, hvis jeg har problemer med, at mælken leveres for sent eller det forkerte sted?

Ring til Mejeriernes Skolemælksordning på 8731 2140.

Køleskabet er gået i stykker - hvad gør jeg?
Ring til skolemælkskonsulent Peter Ulv på tlf. 2042 0942. Kan mælken ikke drikkes, kontakt Mejeriernes Skolemælksordning på 8731 2140.

Generelt om Mejeriernes Skolemælksordning

Kan elever få to skolemælk om dagen?

Ja, men der gives kun EU-tilskud til én mælk pr. elev. Nummer to mælk er derfor dyrere. Prisen kan oplyses hos Mejeriernes Skolemælksordning. 

Hvem kan få EU-tilskud?
Alle skolemælksordninger kan få tilskud fra EU, og skolerne kan i princippet selv etablere en ordning. Mejeriernes Skolemælksordning er et tilbud til aflastning af skolernes administration, så flest muligt kan få del i en velfungerende ordning
Hvordan kan vi øge tilslutningen til mælkeordningen på skolen?

Vi hjælper gerne med gode råd og ideer, og vores skolemælkskonsulent kommer gerne på besøg på skolen og afholder en mælkedag. Kontakt en skolemælkskonsulent eller ring på 8731 2140 og hør nærmere.

Om tilmelding og betaling

Hvordan tilmelder forældrene barnet til skolemælk?

Fra sommeren 2014 sælges Skolemælk kun i abonnement med to forskellige betalingsformer.

Læs mere om betaling med betalingskort her

Læs mere om betaling med betalingsservice her

Man kan fortsat tilmelde, afmelde eller ændre ordren fra uge til uge.

Kan forældrene melde barnet til i løbet af året?

Ja. Hvis de betaler i netbutikken (betalingskort eller BetalerID via netbank), er der som hovedregel frist hver mandag med levering ugen efter. Forældrene kan se de aktuelle priser og frister eller skolen kan oplyse dem fra prislisten i skolemælksmappen.

Hvad sker der, hvis forældrene overskrider betalingsfristen?

Som hovedregel er der frist for bestillling og betaling hver mandag med levering ugen efter. Betaler man ikke rettidigt, forsinkes opstarten med yderligere en uge.

Hvad sker der med priserne, når man kommer for sent med?

I netbutikken ændrer vi hver uge priserne. Forældrene betaler kun for det antal dage, der er tilbage.

Administration

Udleveringslisten er blevet væk - hvad gør jeg?
Du kan altid trække en ny liste på Skolemælksweb. Bemærk, at listen gælder fra d.d. Hvis du modtager en liste fra os, betyder det, at der er ændringer. Vi anbefaler derfor - hvis du vil være sikker på at få både skolens, forældrenes og vores ændringer med - at udskrive leveringslisten på Skolemælksweb på 1. leveringsdag i den pågældende uge. Hvis du gør det, skal du efterfølgende se bort fra den liste, vi har sendt til jer. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Mejeriernes Skolemælksordning telefonisk eller pr. mail, så mailer vi en ny til dig.
Vi er løbet tør for betalingsfoldere - hvad gør vi?

Hvis skolen er løbet tør for betalingsfoldere, kan I rekvirere flere her hos os. Det er en god idé altid at opfordre forældrene til at betale i netbutikken med betalingskort eller få oplyst et BetalerID til betaling i netbank/pengeinstitut. Det er nemlig den hurtigste måde at komme med i ordningen på. Som hovedregel er der frist hver mandag med levering ugen efter.

Hvad gør jeg, hvis en elev skifter skole?
Mail eller ring til Mejeriernes Skolemælksordning. Husk at angive både hvilken skole og klasse, der flyttes fra og til.
Hvad gør jeg, hvis en elev skifter klasse?

På Skolemælksweb kan du selv flytte elever fra en klasse til en anden. Bemærk, at der kan være flere elever i en klasse, end der er på den udleveringsliste, du har modtaget. Det er elever, der starter med mælk senere - som regel ugen efter. Du kan med fordel flytte alle elever - uanset opstartstidspunkt - til de rigtige klasser med det samme. Hvis du gerne vil trække en liste med rettelser bagefter, skal du huske, at den kun gælder fra d.d. Har du flyttet elever, der skal starte med mælk ugen efter, skal du trække en liste på 1 udleveringsdag, for at rettelsen kommer med. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Mejeriernes Skolemælksordning med ændringen, og vi sørger for at registrere klasseskiftet. Påfør gerne ændringen den aktuelle uddelingsliste, og fax eller mail den til os. Ændringen vil efterfølgende fremgå af rettelseslisten, der udsendes herfra midt på ugen. Pakkelisten bedes givet videre til den, der pakker mælken, og klasselisten til den/de berørte klasser.

NB - vinter/forår 2015: Muligheden for selv at flytte elever er pt. ude af funktion. Derfor skal Skolemælk kontaktes.

Hvordan finder jeg ud af, hvis der er ændringer i leveringen til skolen?

Hver uge (som hovedregel onsdag) sender vi rettelseslister på mail, hvis der er sket ændringer i skolens levering. Klasselisten bedes givet videre til den/de berørte klasser og pakkelisten til den, der pakker mælken.

Hvordan ændrer vi sortiment på skolen?

Kontakt Mejeriernes Skolemælksordning på skolemaelk@mejeri.dk eller 8731 2140 for ændring. Ændringer kan foretages løbende.

Der er dage, hvor vi ikke ønsker mælk - hvad gør jeg?

På Skolemælksweb kan du selv til- og fravælge dage med mælk. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os med evt. ændringer på skolemaelk@mejeri.dk eller 8731 2140. Vær opmærksom på, at prisen er fast for det pågældende halvår uanset, hvor mange dage I vælger at framelde.

Om skolemælksweb

Hvad kan jeg bruge skolemælksweb til?

Skolemælksweb er et tilbud til de mælkeansvarlige, som forhåbentlig vil gøre jobbet som skolemælksansvarlig lettere. Det er til de, der gerne selv vil kunne styre mere uden af være afhængig af at skulle ringe eller maile til Mejeriernes Skolemælksordning. På Skolemælksweb kan du:

  • Foretage klasseskift (-vinter/forår 2015: Funktion fortsat under udarbejdelse)
  • Printe skolens aktuelle udleveringsliste 
  • Opdatere skolens stamdata
  • Opdatere skolens mælkedage
  • Opdatere antallet af elever i de enkelte klasser (1 x årligt)

Funktionerne er lige til at gå til, men du kan også downloade en kort manual. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker til Skolemælksweb.

Skolemælk til lærere

Kan lærere også få skolemælk?

Ja, men der gives ikke EU-tilskud til lærere, og derfor gælder der en særlig pris for lærere, som kan ses ved bestilling i netbutikken. Ved alle betalingsformer oplyses klassebetegnelsen 'lærer'. 

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk