Skoleskak kom ud i det fri med Skolemælkslegatet

4. A er vilde med skak - især i den friske luft.

Skoleskak store brikker

Eleverne i 4. A på Bavnehøjskolen er vilde med skoleskak. Det er lærer Gitte Wiisborg også, og hun forsøger at få skak ind i skoleskemaet så ofte som muligt. Både hun og 4. A kunne dog godt tænke sig at få frisk luft koblet på spillet, hvilket er muligt med et udendørs skakspil med kæmpebrikker. Med skolens stramme økonomi var Gitte Wiisborg godt klar over, at man næppe fandt 5.000 til denne investering i eget budget. Men via edutainmenthuset.dk var hun stødt på Skolemælkslegatet, og sammen med klassen lavede hun en ansøgning.

"Eleverne var helt med på projektet og klar over, at det jo ikke var sikkert vi blev udvalgt. Derfor var alle helt oppe at køre, da vi blev tildelt legatet," siger Gitte Wiisborg. Brikker og et stort plastikunderlag blev indkøbt, og det har været en stor succes.
"Vi spiller både med enkeltpersoner eller med hold af fire eller seks spillere. Og i frikvartererne er det populært at spille skak, hvor eleverne selv er levende brikker," fortæller Gitte Wiisborg. I foråret vil skolen anlægge et nyt skakunderlag i fliser, som kan holde til, at der hoppes og danses, mens skakspillet går sin gang.

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk