Nyt i edutainmenthuset.dk: Rasmus Seebach

Fra pressemeddelse juni 2014

Rasmus Seebach sætter fokus på sundhed og musik
Rasmus Seebach og Mejeriernes Skolemælksordning er gået sammen om at sætte fokus på sundhed og musik i skolerne. Samarbejdet betyder bl.a., at klasser landet over kan deltage i spændende musikalske aktiviteter, vinde et besøg på skolen af Rasmus Seebach eller skolekoncerter med sangeren.

Hvorfor dette?
"Vi har begge et ønske om at sætte fokus på sundheden i skolen, og ved indgangen til heldagsskolen bliver det endnu vigtigere, fordi mange børn skal have mad og drikke tre gange i løbet af en helt ny og lang skoledag. Heldagsskolen bliver en stor forandring af hverdagen - både for børnene, forældrene og skolerne," siger Jan Hermansen leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Aftalen med Rasmus Seebach resulterer i et tilbud til skolerne, som kan fylde mere aktivitet og bevægelse på skoleskemaet gennem musikken. Netop bevægelse og nye aktiviteter er en vigtig del af skolereformen. Sammen med Rasmus Seebach vil Mejeriernes Skolemælksordning tilbyde en sjov aktivitet, som rummer musik, sang, bevægelse og spændende konkurrencer. Skoleklasser kan bl.a. vinde besøg af Rasmus Seebach, og der bliver sat to skolekoncerter med Rasmus Seebach på højkant.

Rasmus Seebach siger: "Musik, sammenhold, begejstring og bevægelse har for mig altid været en helt klar forudsætning for at kunne lave de ting, jeg holder allermest af her i livet. Sådan var det i skolen, og sådan er det stadigvæk. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg gennem min musik og sang forhåbentligt kan være med til at hjælpe landets skoler og skolebørn til at få mere fokus på dette og måske gøre en forskel. Hvem ved?"

Skolemælk og sundhed
Er tilslutningen til skolemælken et barometer på sundheden i skolen? "Det tror vi, og derfor er det også vigtigt at styrke opmærksomheden på sundhed i skolen - ikke mindst, når skolebørn til august får en længere skoledag," siger Jan Hermansen og fortsætter:
"Vi vil gerne minde om, at skolemælken er en god og naturlig del af et sundt måltid. Det er til tider glemt eller overset af skolen og forældrene. På nogle skoler er det over 60 pct. af børnene fra børnehaveklassen til 9. klasse, der får skolemælk, mens det er under 10 pct. på andre skoler."
Han håber og tror, at samarbejdet med Rasmus Seebach kan være med til at sætte fokus på sundhed, musik og bevægelse, som er en vigtig del af en god skoledag.

Skoleklasser over hele landet kan allerede nu tilmelde sig aktiviteten på edutainmenthuset.dk. Aktiviteten starter efter efterårsferien.

Yderligere informationer kan fås ved henvendelse til:
Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning, tlf.: 87 31 20 00, mail: jher@mejeri.dk
Nicolaj Bundesen, Art People, tlf.: 33 11 33 11, mail: nic@artpeople.dk

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk