Ny forældrehåndbog på omgangshøjde med skolereform

'Mit barn skal i skole' er på vej i ny udgave, hvor forfattergruppen har indarbejdet skolereformen. Bogen, som Mejeriforeningen har udgivet siden 2007, udgives endvidere i app-version, som udstyres med små videoer.

Når skolerne i efteråret begynder at planlægge modtagelsen af nye skoleelever i 2015, kan de glæde sig over en spritny udgave af 'Mit barn skal i skole'. Det seneste halve år har forfattergruppen med redaktør Anne Kirstine Hougaard i spidsen nemlig haft travlt med at opdatere bogens tekster, så alle informationer og gode råd fortsat svarer til den skole, som de nye børnehaveklasseforældre vil møde. De nye elementer i skolereformen præsenteres atter med fokus på betydningen for de allermindste skolebørn. Det gælder blandt andet heldagsskole, inklusion, understøttende undervisning det lege-faglige indhold.

Nye skribenter
"Vi har arbejdet tæt sammen med fagfolk, som har været involveret i arbejdet med skolereformen. Det har været en udfordring, fordi lov og bekendtgørelse hele tiden er blevet justeret," siger Anne Kirstine Hougaard. Undervisningsministeren har skrevet bogens indledning, og Børnehaveklasse-foreningen og 'Forældre og Skole' har været inddraget i revideringen, hvilket har givet nye vinkler på flere emner.

"Formanden for Børnehaveklasseforeningen bidrager blandt andet med et bud på, hvordan man som forælder og rollemodel kan støtte sit barn bedst muligt," fortæller Janne Hejgaard, som er bogens hovedforfatter.
"Reformen understreger forældrenes ansvar for deres børns skolegang, og bogen rummer en række helt praktiske forslag til, hvordan man kan bakke op bag sit barn. Det gælder både klassens sociale miljø og det faglige indhold, som nu er organiseret i 6 kompetenceområder, eksempelvis hvordan man hjælper sit barn til let at kunne lære at læse og regne", siger Janne Hejgaard.

Nu med app
En anden nyskabelse er en app, hvor bogen fra efteråret 2014 vil kunne læses på iPad og andre tablets.
"Appen giver adgang til at supplere teksten med interviews og andre små videoklip. Bl.a. forklarer undervisningsministeren nogle af ideerne bag skolereformen. Her ud over findes der selvfølgelig mange direkte links til relevante hjemmesider - eksempelvis den brevkasse, Janne Hejgaard har på skolemælk.dk," oplyser Anne Kirstine Hougaard.

Skolemælk finansierer
Mejeriernes Skolemælksordning udgiver og finansierer bogen, selvom mejeriprodukterne stort set er begrænset til opskrifter i den bagerste del af bogen, som man har udgivet siden 2007
"Vi bruger penge på bogen, fordi vi får mange positive tilbagemeldinger fra både skoler og forældre, som har glæde af bogen som et opslagsværk ved skolestart og i den første tid. For os er det en naturlig start på dialogen med forældrene," siger Lars Witt Jensen, marketingprojektleder i Mejeriforeningen.

 

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk