Ordmaskinen skal rappe

Ordmaskinen er en anderledes tilgang til faget dansk, hvor klasser på mellemtrinet komponerer egne rap-numre, der uploades i en landsdækkende konkurrence. Rapperen Clemens skal bedømme sangene.

Rap er populært blandt mange børn. Denne begejstring forsøger Skolemælk at bruge i forbindelse med den nye konkurrence "Ordmaskinen", som er rettet mod elever på mellemtrinnet. Konkurrencen afvikles i løbet af september 2013. 

"Ordmaskinen har til formål at vække elevernes nysgerrighed for ordet, improvisere og give lyst til at gå i gang med at arbejde med ord i klassen ved, at man i fælleskab komponerer en rap," forklarer Lars Witt Jensen, marketing- og projektleder i Mejeriernes Skolemælksordning. Gennem forskellige opgaver kommer eleverne rundt i sproget og ender med en fælles klasserap, som uploades til det nye site edutainmenthuset.dk.

"Rap og ordmaskinen vil appellere til børn, fordi den er dynamisk og giver mulighed for en anderledes måde at bruge ord, sprog og indhold," siger Lars Witt Jensen.  Når videoerne er uploadede, bedømmes de af rapstjernen Clemens, som også er en del af præmien til vinderklassen med en koncert på skolen. Også skolemælkskartonerne kommer i spil, da de sjoveste ord og tekster bliver trykt på kartonerne senere på året. 

Se mere på edutainmenthuset.dk fra august 2013.

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk