Edutainmenthuset.dk - ny portal med skoleaktiviteter

Edutainmenthuset.dk er en ny portal, som giver læreren overblik over skolematerialer og aktiviteter fra Mejeriernes Skolemælksordning.

Men man finder også andre nye tiltag som et Advisory Board og et Børneråd. Det er også her, at Mejeriernes Skolemælkslegat, der to gange årligt uddeler op til 100.000 kr., kommer til at holde til. Sitet er klar august 2013.

Mejeriernes Skolemælksordning tilbyder hvert år de danske skoler en stribe tilbud, som kan bruges i forskellige undervisningssammenhænge. Det kan være forskellige aktiviteter med sport som omdrejningspunkt, det kan være spil eller det kan være undervisningsmaterialer - typisk om sundhed, kost, og trivsel. Gennem årene har mange tusinde elever oplevet Skole OL, talt skridt og danset i Go Muuhh eller brugt undervisningshæfter om ernæring eller madens oprindelse.

Et bedre overblik over materialer og aktiviteter

Med edutainmenthuset.dk gør Skolemælk det nu lettere for lærerne at få overblik over det kommende års aktiviteter og nye materialer, så man allerede inden skoleårets start kender mulighederne i løbet af det kommende år. Sitet er tænkt som et hus med en række indgange, hvor man kan gå ind og få relevant information om et konkret emne. Dette omfatter bl.a. en kalender, hvor alle aktiviteter og deadlines er tegnet ind. 

Edutainmenthuset.dk er klar til drift den 1. august 2013. Skolerne modtager dog allerede i slutningen af maj en folder, som forklarer mulighederne på det ny site.

Undervisningsmaterialer

Skolemælk vil fremover tilbyde en række undervisningsmaterialer online. Det er typisk rettet mod fagene dansk, matematik, natur/teknik eller hjemkundskab. 

En del af materialerne er udviklet sammen med Landbrug & Fødevarer, som også har lignende undervisningsmaterialer.

Nye tiltag

Samtidigt med lanceringen af edutainmenthuset.dk har Skolemælk også flere nye tiltag rettet mod skolerne, som de finder samme sted.

Advisory Board
Advisory Board er et nyt forum, hvor vi sammen med repræsentanter fra skolerne vil drøfte, hvorledes vi bringer mere sundhed ind i skolen og gør det nemmere for skoler at arbejde med sundhed.

Mejeriernes Skolemælkslegat
To gange årligt uddeles op til 100.000 kr. til støtte af sundheds- og fællesskabsfremmende skoleaktiviteter. Mikromidlerne søges med en motiveret ansøgning af alle skoleklasser og deres lærere. Aktiviteterne kan eksempelvis omfatte skoleudflugter, indkøb af specielle materialer eller klasseaktiviteter med fokus på krop og sundhed, som ligger ud over almindelig undervisning. Ansøgningsfrist er 15. september og 15. februar. Ansøgningsskema kan hentes på edutainmenthuset.dk fra den 1. august 2013. Læs mere om legatet.

Børnerådet 0.-9. klasse
Skolemælk samler en gruppe børn, som skal diskutere forskellige aktuelle emner om børn, skole, trivsel og sundhed, samt give deres input til udvikling af produkter i Mejeriernes Skolemælksordning. 

Kommentar-Kassen
Her kan lærere fremsætte ønsker til undervisningsmaterialer og kommentere på forskellige aktiviteter og indlæg.

Venskabsklasseformidling
På edutainmenthuset.dk formidles kontakter til sydafrikanske venskabsklasser, som de danske klasser kan kommunikere med gennem forskellige medier. På den måde får de et personligt indblik i en fremmed kultur blandt børn på egen alder. Tilbuddet gælder alle klassetrin. På sigt ventes flere lande med i ordningen. 

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk