Ældre skoleelever dropper frokosten

Ny rapport fra Fødevareinstituttet viser, at børn over 10 år dropper frokost mindst to gange om ugen. Stilling Skole og i Odder Kommune har taget fat i problemet.

Børn og unges kostvaner er en voksende udfordring på mange skoler. En ny undersøgelse fra Fødevareinstituttet viser således, at børn over 10 år dropper frokost mindst to gange om ugen. Og jo ældre eleverne er, jo mere usund er frokosten. Dette er problematisk og kræver en aktiv indsats fra forældre og skoler for at få flere børn til at spise mere fisk, grønt og frugt. Ligeledes skal eleverne motiveres til at fortsætte med at spise rugbrød og drikke mælk og vand til frokosten, som de starter med i de små klasser. Det lykkes man med på Stilling Skole og i Odder Kommune, hvor kommunen har vedtaget 0-sukkerpolitik for alle skoler og institutioner, så man eksempelvis stort set ikke taler om slik og sukker på Skovbakkeskolen. 

 

> Rapporten som sammenfatning (2 sider, 75KB) eller i fuld version (70 sider, 1.300KB)
Stilling Skole fik ny kantine, hvilket gav sunde frokostvaner
Odder Kommune skabte sukkerfrie miljøer på skoler og andre institutioner
> Sukkeret fylder ikke på Skovbakkeskolen
Se mere om sammenhængen mellem dårlige frokostvaner og skolemælk

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk