Sif Orellanas små tips til madpakken

Sif Orellana er cand.mag., kogebogsforfatter og mor til tre.

Sif har her lavet små tips til madpakken, der gør det nemmere at sende dit barn afsted med en god, spændende og velsmagende madpakke - selv i en travl hverdag.

God fornøjelse!


bananhapsere i kokossvøb

bananhapsere i kokossvøb


Ved at skrælle og skære en banan ud i skiver, vende stykkerne i citronsaft og rulle dem i kokos, forvandler du et helt stykke frugt til en lækker sund snack i madpakken. Stik evt. en tandstikker ned i dem, så de er lige til at "hapse". Bananer er også dejlige i en græsk frugtsalat

Februar 2012 Sif Orellana
 


LUK OP FOR NOGET GODT, LUK OP FOR...
toerret frugt i pose


Det er dejligt at finde en lækker lille godtepose i madpakken fyldt med lækker tørret frugt, som giver god energi sidst på dagen. Køb et lille sortiment i supermarkedet af de tørrede frugttyper, I synes allerbedst om, og bland en lille pose med lidt af hver type. Du kan også lave dine egne ovntørrede bananer, som efter en tur "i varmen" smager intenst, sødt og aromatisk.

December 2011 Sif Orellana


BAG GRØD IND I DIT BRØD

bag groed ind i dit broed

Har du også tit lidt havregrød tilbage fra morgenmaden? Hvis ja, så kan jeg anbefale dig at putte den i en god portion hjemmerørt langtidshævet dej. Det giver dit brød en fantastisk lækker struktur, og du undgår at kassere mad, som sagtens kan forvandles til en lækker ingrediens. Brød bagt med grød holder sig længere frisk og krummen bliver efter min mening mere elastisk og indbydende.

Se her, hvordan du bager nogle skønne mysli-gnavebrød baseret på en grødrest.

November 2011 Sif Orellana


SE MIN POSE, DEN ER FULD AF...

Nødder i celofan

Nødder er en dejlig lille snack at give børnene med i madpakken. Læg dem i en lille sprød cellofanpose og vikl en klips om. Nemt og indbydende. Brug fantasien og prøv fx med vindruer eller cherrytomater. 

Se også, hvordan du kan bruge nødder som ingrediens i et hjemmebagt frugtbrød.

Oktober 2011 Sif Orellana   


HEJ MIN SKAT
Tegning på banan 

Sig det med frugt og skriv en besked på bananen. En lille hilsen hjemmefra skal nok gøre stor lykke - især hos de yngste børn. Brug en spids kniv til at ridse budskabet ind i skrællen, så trækker teksten på magisk vis mørkt op efter nogle minutter. Har du bananer, der trænger til at blive spist, så prøv de lækre Bananbrødkranse.

September 2011 Sif Orellana


RØD SALAT!
August

Det er sjovt og lækkert at lave salater baseret på lidt anderledes ingredienser end de sædvanlige. Hvad med en salat lavet af mundrette stykker vandmelon? Den er både farverig at se på og superlæskende og dejlig at spise. 
Vend mundrette stykker vandmelon med lidt salt og peber, hvid ost i saltlage i tern, finthakket rødløg og ristede pinjekerner. Så let, så lækkert. Find selv dit ideelle blandingsforhold.

                                                                              August 2011 Sif Orellana


ET HJERTE? UHMM..
Hjerteknækbrød 
Overrask dit barn med et sjovt formet stykke groft knækbrød i madpakken i stedet for lyse, søde kiks. Knækbrødene er nemme at bage selv, og de kan stanses ud med en kageudstikker som hjerter eller andre figurer, som børn synes er sjove. Se opskrift på hjerteknækbrød.

Juni 2011 Sif Orellana


LEG MED FORMERNE!

Runde figenstaenger

Kald smilet frem hos børnene med en sød hilsen i madpakken. Tril kugler af figenstænger, rul dem i kokos og stik et træspyd op i kuglen, så den forvandles til en sund slikkepind. Du kan også lave din egen figenkugleblanding. Se opskriften "Runde figenstænger".

Maj 2011 Sif Orellana


Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk