Vis opskrifter med:

Søg efter opskrift

Avanceret søgning

Bagte rødder med karryhummus og snack

Opskriften er udviklet af: Mads Nybro

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej

Ingredienser:

  • Karryhummus:
  • 400 g udblødte, kogte kikærter
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 1/2 dl citronolie
  • 1/4-1/2 dl vand
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk ostindisk karry
  • 1/2 bundt purløg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 knivspids hakket chili
  • salt
  • Bagte rødder:
  • 1 rødbede
  • 1 pastinak
  • 1/2 selleri
  • 1 spsk rapsolie
  • salt
  • Tilbehør:
  • evt 6 vagtelæg (*)
  • Sund sød snack:
  • Lage:
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk limesaft (eller citronsaft)
  • lidt revet limeskal (eller citronskal)
  • 1 tsk god honning
  • lidt korn af vaniljestang (eller evt anis)
  • 100 g melon
  • 100 g pære

Sådan gør du:

Dagen før:

Karryhummus:
Alle ingrediensene til karryhumussen køres på foodprocessor i ca. 5 min.
Smag evt. til med lidt mere citronsaft, chili og salt. Opbevares på køl og holder ca. 1 uge.

Bagte rødder:
Rødbede, pastinak og selleri skrælles, skoldes og skæres i store mundrette stykker. Rapsolie og salt
vendes med rødderne og bages midt i ovnen ved 160 grader i 45-60 min.

Sund sød snack:
Lagen vendes sammen og opbevares på køl. Jeg laver ofte en stor portion som fryses ind i mindre
beholdere og derefter tages ud efter behov.

Morgen:

2 spsk. hummus lægges i bunden af et patentglas eller anden beholder. Læg herpå et stykke madpapir og placer rødderne øverst. Giv dit barn en gaffel indpakket i en serviet med.

Melon- og pærekugler laves med et parisienne-jern, eller skær kvadrater på 1 cm. Kuglerne lægges i et lille patentglas, kokoslagen hældes over og låget fæstnes.

Tip: Der kan anvendes æbler, blommer eller mango i stedet for melon og pære. Stort set alle faste frugter og bær kan anvendes.

Øvrigt:

* Luxusmadpakke:
6 vagtelæg (kan købes i større supermarkeder) koges i vand i 3 min. Lægges separat i glasset og pilles til stor fornøjelse under frokosten.

Mejeriernes Skolemælksordning | Sønderhøj 1 | DK-8260 Viby J | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk