Kyllinge-kuk-kassen

Børn vil bare gerne have en madpakke, der smager godt

Kylling er et af de hyppigst spiste aftensmåltider, fordi kylling er fedtfattig, sundt og nemt at tilberede. Og hvis du tænker rester ind i måltider med kylling, er det nemmere at skabe variation i madpakken. Lad dig inspirere af forskellige måder at anvende kylling på i de 10 udvalgte opskrifter herunder - og få succes hos børnene!
 


  • Kyllingeguf

    1. Skær kyllingefilet i mindre stykker, og vend dem i sesamfrø.
    2. Steg dem gyldenbrune i olie i ca. 10 min og drys med salt og peber.
    3.…


  • Hyggelig kyllingeburger med frugt

    1. Flæk bollerne og rist dem på en brøddrister.
    2. Lad bollerne køle af og smør dem med flødeost.
    3. Læg bollerne sammen om salat, kyllin…


  • Pasta basta kylling

    1. Kog pasta pennene og vend pestoen heri.
    2. Bland salaten i en madkasse med kyllingefilet.
    3. Vend pesto omkring salaten.
    4. Husk grov…


  • Hotte kyllingelår

    1. Rids kyllingelårene en anelse i skindet og ned til den øverste del af kødet.
    2. Rør resten af ingredienserne sammen og læg kyllingelåre…


  • Skipper Skræk salat

    1. Spinaten skylles og drypper af på et viskestykke.
    2. Aspargesene skylles og skæres i 1 cm lange stykker.
    3. Æblet skæres ud i tynde b…


  • Kylling i rød burger

    1. Rødbedeboller: Opløs gæren i vand og tilsæt olivenolie og salt.
    2. Tilsæt resterende ingredienser og ælt dejen ca. 200 gange. Sæt dejen…


  • Livets kylling

    1. Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir og drys med salt og peber. Steg lårene midt i ovnen i ca. ½ time ved 225 grader.
    2. Ta…


  • Gnavekylling

    1. Kom kyllingelår, hvidløgsfed og en hel rød peber i et ildfast fad, og steg det midt i ovnen i ca. 40 min. ved 180 grader til lårene er g…


  • Pølsehorn med kyllingepølser

    1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm.
    2. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Til…


  • Kyllingefrikadeller

    1. Sautér løg og hvidløg i olie.
    2. Udblød brød uden skorpe i mælk.
    3. Blend kødet i en foodprocessor med den sauterede løgblanding, udbl…


 

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk