Frikadellebanken

FRIKADELLEBANKEN GIVER DIG MERE TID TIL BØRNENE

Frikadeller er på de fleste børnefamiliers top 10 over aftensmad. Børnene elsker dem, og så er de perfekte i madpakken dagen efter. Kommer du frikadeller i madpakken, er du næsten sikker på, at der bliver spist op. Derfor har vi samlet 10 forskellige frikadelleopskrifter i Frikadellebanken. Det er nemt, praktisk og sundt - kombineret med råkost, rugbrød, grovboller, frugt og grønt. 

Tip!

Steg dobbelt portion, når du er i gang og spar tid i den sidste ende. Frys frikadellerne ned i en pose lukket med poseklemme - så er de nemme at tage op løbende.
 


10 BØRNEVENLIGE FRIKADELLEOPSKRIFTER

 

  • Klassiske børnevenlige frikadeller

    1. Rør alle ingredienserne godt sammen med en el-mikser eller i hånden.
    2. Lad gerne farsen "sætte sig" i køleskab 15-30 min.
    3. Smelt sm…


  • Kyllingefrikadeller

    1. Sautér løg og hvidløg i olie.
    2. Udblød brød uden skorpe i mælk.
    3. Blend kødet i en foodprocessor med den sauterede løgblanding, udbl…


  • Rodfrugtfrikadeller

    1. Riv gulerod og pastinak på et groft rivejern.
    2. Svits dem sammen med løg i lidt olie på panden.
    3. Rør kødet med salt og mos kartofle…


  • Fiskefrikadeller

    1. Rør fiskefarsen med æg, løg, dild, salt og peber.
    2. Lad farsen "sætte sig" tildækket i køleskab i ca. 15 min.
    3. Steg 16 små fiskefri…


  • Deller på pind

    1. Bland alle ingredienserne til dellerne grundigt sammen, lad farsen "sætte sig" ½ time i køleskabet.
    2. Kom smør og olie på en varm pand…


  • Krydrede oksedeller

    1. Bland brødtern og mælk, og lad det trække ca. 10 min.
    2. Bland hakket oksekød med brød og mælk.
    3. Tilsæt purløg, timian, salt og æg. …


  • Tunfrikadeller

    1. Hæld vandet fra tunen. Kom den i en skål og findel den med en gaffel.
    2. Tilsæt chili, løg, hvidløg, rasp, æg, salt og peber og rør gru…


  • Kartoffelfrikadeller

    1. Hæld kogende vand over tomaterne og lad det trække i ca. 2 min.
    2. Mos kartoflerne og bland dem med soltørrede tomater og udblødningsva…


  • Grøntsagsfrikadeller

    1. Skræl og skyl grøntsagerne (inkl. løg og hvidløg) og riv dem på den fine side af et råkostjern eller kør dem til et fint smuldr i en foo…


  • Kalkunfrikadeller

    1. Rør kalkunkødet med salt og æg. Tilsæt mel og mælk til farsen har en passende konsistens.
    2. Vend peberfrugt, hvidløg, basilikum og per…


Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk