Indpakning og transport

Indpakning og transport

Helle Brønnum Carlsen

Det er meget vigtigt, at madpakken pakkes, så maden holder sig frisk og bliver ved med at se lækker ud. 

Generelt gælder, at smørrebrødspapir er godt til tørre madder, mens pvc-fri film er godt til noget, der let falder fra hinanden som fx boller med meget sandwichfyld. Alufolie er sværere nedbrydeligt i naturen og skal kun bruges, hvor det ikke kan erstattes af andet. Små beholdere er guld værd. Genbrugte bøtter kan være fine, hvis de er lavet af fast og robust materiale. Ellers er det en god ide at købe et par gode og holdbare bøtter, som er tætsluttende og ikke revner og ødelægger maden.

Pak de våde ting for sig, og lad børnene selv lægge det på, når de skal spise madpakken. Salat har det fx bedst, når det først kommer på maden til sidst.
Lav også de meget sammensatte sandwich som samlesæt, så de ikke ligger og vådter i tasken, men kan samles og være lækre, når de skal spises.

Hvis der ikke er mulighed for at opbevare madpakken koldt, er et køleelement godt, og mange skoletasker har særlige rum med isolering, så madpakke og køleelement kan holde sig koldt hele dagen.

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk