Børnenes 3 ønsker

Børnenes 3 ønsker

Vi har spurgt en stor gruppe børn om, hvordan deres madpakke skal være. Svaret er hos børn i alle aldre, at madpakken skal indeholde noget mættende, noget sundt og noget lækkert. Og den skal være pakket godt ind, så den ikke bliver ulækker af at ligge i tasken.

De tre dele, som børnene efterlyser, kan også ses som tre krav, madpakken skal leve op til.

Madpakken skal mætte

Så er dit barn ikke sultent i skoletiden. Der skal være nok til at mætte, men ikke så meget, at det virker overvældende. Godt brød mætter. Måske skal der være et ekstra stykke brød til et mellemmåltid. Mange børn har brug for både et regulært måltid og et mellemmåltid.

Madpakken skal være sund

Det giver et større velbefindende at have spist sundt, og det er også vigtigt for dit barns sundhedstilstand på langt sigt. Fede og sukkerholdige ting skal helst undgås. Frugt og grønt er sunde indslag i madpakken.

At spise sundt betyder at spise varieret på en måde, så kroppen får alle de næringsstoffer og præcis den mængde energi, den har brug for. I sunde spisevaner kan der godt være plads til et stykke kage eller lidt fuldfed ost ind imellem. Bare det store regnestykke er i orden. Kosten skal altid ses som en helhed, der dannes af mange små indslag.

Læs mere om sund mad i Skoleliv under emnet Sund mad til dit skolebarn

Madpakken skal være lækker

Det hjælper ikke, at madpakken er sund og mættende, hvis den ikke bliver spist. Lyt til, hvad dit barn kan lide. Pak maden ind, så den ikke bliver smattet. Læg evt. lidt tørrede frugter eller frisk frugt ved som dessert, og gør lidt ud af indpakningen. En osteblok i madpakke-papir er et hit hos mange børn.

 

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk