Mælkens rolle i kosten

Mælkens rolle i kosten

Mælk, ost, yoghurt og andre mejeriprodukter er en vigtig del af en
sund og varieret kost
 

Mejeriprodukter indeholder vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug
for hver dag gennem hele livet. Eksempelvis bidrager calcium til vækst og knogleudvikling.

Næsten lige så vigtigt er det, at mejeriprodukter bidrager til nydelsen ved måltiderne. Nogle mejeriprodukter giver en smagsoplevelse i sig selv - det gælder fx ost og yoghurt - andre giver smag som ingrediens i sammensatte retter.

I Danmark har vi en stærk tradition for at spise mejeriprodukter og drikke frisk mælk. I mange lande varmebehandles mælken, så den bliver langtidsholdbar, men i Danmark pasteuriseres mælken kun og drikkes
næsten altid kold og frisk.
 


 

 Fødevarestyrelsen anbefaler:
Ca. 1/2 liter magert mælkeprodukt om dagen 
vil være passende for de fleste danskere
og vil sikre, at man får dækket sit calciumbehov.
Spiser man sundt og efter kostrådene,
kan man nøjes med lidt mindre, ca. 1/4 liter.*

 


 

*Kilde: altomkost.dk 'Mælk til måltider'

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk