Janne Hejgaards nyttige råd

Kære Forældre,

de fire tekster, du finder i denne spalte, rummer kortfattede oplysninger om nogle meget centrale temaer i børns liv og udtrykker en anden måde at forstå børn på, end du måske er vant til.

Min forståelse er nemlig, at menneskers gøremål altid er dirigeret af vores behov, og at vores følelser altid er udtryk for, om vi får vores behov mødt eller ej. Det ved du måske allerede, men måske bruger du ikke din viden i dagligdagen, eller måske har du ikke lige fået den omsat til praktisk handling. Det kan du få lidt hjælp til her.

Teksterne giver også nogle generelle bud på, hvordan forældre kan forholde sig til deres børns følelser og behov, blandt andet ved hjælp af den måde at snakke med børn på, som jeg kalder tale med fokus på følelser og behov.

At få det, man har behov for (i et vist minimalt omfang) og at have lov til at have de følelser, man nu har, hænger tæt sammen med det måske allermest centrale for, hvordan vi bliver i stand til at leve vores liv: Vores selvværd.

Teksterne er bearbejdede udgaver af indholdet i min bog, Ballademageren Søren, og min forståelse bygger jeg på det, der kaldes ikke-voldelig kommunikation eller girafsprog.

Go' læselyst!

Venlig hilsen
Janne Hejgaard

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk