Min datter i 5. klasse vil ikke med på tur

Min datter i 5. klasse vil ikke med på tur

Hej Janne,

Min datters klasse skal til København på mandag-torsdag i næste uge. Min datter har de sidste ca. 4-5 år haft problemer med, at pigerne i klassen (5.) holder hende udenfor. Vi har haft adskillige møder med lærere/ leder, men det har ikke hjulpet. Jeg skrev så til skolelederen, at min datter ikke deltager, da 'kemien' ikke er blevet bedre. (Min datter vil ikke med). Men skolelederen skrev så tilbage, at min datter skal med ����.

Hvad gør vi????

Mange venlige hilsner


SVAR

Kære Spørger,

ja, du når knap at få mit svar, før det er for sent, men nu får du alligevel mit bud: Jeg kan kun se, at du har to muligheder. Enten gør du, som skolelederen siger, og sender din datter på tur, selv om hun ikke vil med. Det kommer sandsynligvis til at kaste ballade af sig med hende, og der er en vis sandsynlighed for, at turen ikke bliver god for hende.

Men måske alligevel ...

Hvad mon de skal lave i København? Det kan jo være, at der er så mange og så spændende aktiviteter, at din datter alligevel kommer til at synes om at være af sted.

Kan du undersøge, om det er muligt at støtte hende lidt i forhold til, hvem hun fx skal bo/ sove sammen med? Det ville sikkert hjælpe, hvis hun kunne blive skilt fra de piger, som holder hende udenfor.

Og det, synes jeg i øvrigt, at du så skal tage grundigt fat på at få ændret, når turen er overstået.

Nægte at adlyde

Den anden mulighed er, at du lader din datter blive hjemme. Så får du ballade med skolelederen - hvilken slags ballade ved jeg ikke, men der er nok grænser for, hvor slemt det kan blive. Jeg forestiller mig, at din datter skal gå i skole sammen med sin parallelklasse, mens de andre er af sted, og at det er, hvad man kan kræve af hende og dig.

Du kan jo erklære, at din 'ulydighed' skal forstås som en protest over, at der ikke er blevet gjort noget ved din datters bliven holdt udenfor efter så mange år.

Venlig hilsen
Janne Hejgaard

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk