Min søn og hans kammerater sidder i hver sin ende af huset, når de leger sammen

Min søn og hans kammerater sidder i hver sin ende af huset, når de leger sammen

Hej Janne,

Mit spørgsmål er egentlig meget kort, da jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal forholde mig.

Når min søn har en kammerat med hjemme, oplever jeg nogle gange, at min søn f.eks. sidder i den ene ende af huset og spiller et spil, mens kammeraten sidder i den anden ende og laver noget andet.

Er det normalt, at de "leger" på den måde?

Skal jeg sige til min søn, at han skal gå op og finde på noget, de kan lave sammen eller hvad tænker du?

Mvh Anita


SVAR

Kære Anita,

ja, dit spørgsmål er kort, og det er så kort, at jeg ikke rigtig har nok at svare ud fra. Jeg synes nemlig, det kommer an på, hvordan de to drenge selv har det med at 'lege sammen' på den måde, du beskriver. Jeg vil også gerne vide, hvor gammel din søn er, og om det er engang imellem, at de to drenge 'leger sammen' på den måde - eller om det er ofte.

Er der andre gange, hvor de reelt laver noget sammen? Kan det være, at de ind imellem bare har brug for at vide, at kammeraten er i nærheden, i samme hus, og at det er i orden, at de laver hver sit?

Mit bedste svar til dig lige her er, at du kun skal blande dig i drengenes måde at være sammen på, hvis du mener, at den ene eller anden af dem er utilfreds med sådan, som det er, og ikke kan finde ud af at stille noget op med det. Eller hvis du vurderer, at de gør, som de gør, fordi de ikke kan finde ud af andet - hvis det altså er af rent og skært underskud, at de sidder så langt fra hinanden.

Hvis du tror, det er sådan, kan du forsigtigt spørge til det. Fortæl dem, at du er helt forbavset over, at man kan lege sammen - uden at være i rum sammen. Vil de ikke være søde at fortælle dig, hvad det går ud på?

Men som du beskriver det her, mener jeg, at du kan tage det helt roligt og lade drengene selv finde ud af, hvordan de vil være sammen.

Venlig hilsen
Janne Hejgaard

Mejeriernes Skolemælksordning | Agro Food Park 13 | DK-8200 Århus N | Tlf 8731 2140 | Fax 8731 2001 | skolemaelk@mejeri.dk